Majina priča

Dobrodošla, draga posjetiteljice ili posjetitelju!
Želim ti ovo reći uživo, a ne preko ekrana. Nekada je teško samo riječima izraziti sve osjećaje. Ali..

Hvala ti!
Hvala što si iz mnoštva online trgovina izabrao/la upravo PINK PANDA.

U našoj se iznimnoj ekipi svaki dan trudimo dati ti najbolje iskustvo kupovanja. Od trenutka kada počneš tražiti svoju omiljenu kozmetiku, do onog kada otvoriš svoj paket.

Želim da se u našoj trgovini osjećaš prihvaćeno. Iza PINK PANDA stoje ljudi i ovdje smo da pobrinemo za tebe. Nekada sa savjetom, razgovorom ili pomoći ako nešto nije u redu s narudžbom.

Ako je ovo tvoj prvi posjet, dozvoli mi da ti ispričam svoju priču.

Bit ću iskrena … Da si mi prije 10 godina rekla da ću otvoriti svoju trgovinu s kozmetikom, ja bih se samo smijala.

Šminkanje sam otkrila u svojim dvadesetima. Kao djevojčica i teenagerica nisam bila pretjerano “girly”. Odjeća, frizure, sređivanje … Svim curama u školi je to bilo jednostavno, a ja taj svijet nisam razumjela. Jednostavno sam živjela u svom svijetu gdje mi je maksimum modnog izražaja bilo nošenje prugaste plave majice, kariranih zelenih hlača i iznošenih cipela. Mrzila sam frizere i bilo mi je svejedno za moj izgled. Bila sam pravi geek koji je cijele dane istraživao astronomiju i puno učio za dobre ocijene u školi.

Tek sam na fakultetu dobila potrebu da se ponekad sama našminkam. Brzo sam naišla na mini problem. O šminkanju nisam znala ništa. I kada sam htjela prodavačicu u trgovini pitati za savjet, bilo mi je neugodno. Puno sam puta dobila i nedostupnu, hladnu ili podrugljivu reakciju. S obzirom na moju sramežljivu narav, to je zaista bila misija!

Na moju sreću, 2009. se počeka buditi Youtube “beauty scena”. Polako sam počela pratiti različite makeup blogerice koje su dijelile svoje znanje i trikove. To je trenutak koji je promijenio moj život.

Ne samo da sam u nekoliko tjedana savladala osnove, htjela sam isprobati brendove koje su blogerice koristile u svojim videima. Većina ih ovdje nije bila dostupna. U tom sam periodu postala vegetarijanka, a kasnije i veganka te sam tražila samo cruelty-free proizvode kojih je u lokalnim drogerijama bilo malo.

Bila sam “uhvaćena”. Uhvaćena između želje za isprobavanjem novih proizvoda i jako skupom lokalnom ponudom. Zato sam počela pretraživati online trgovine iz inozemstva.

Prvi brend koji me oduševio je bio Barry M iz Velike Britanije. Sam njihov izbor nijansi ruževa ili lakova je bio puno veći od ponude u drogerijama. Ujedno su proizvodi bili kvalitetni, pristupačni i nisu testirani na životinjama. To je bilo sve što sam tražila.

Počela sam se pitati: Koliko je takvih neotkrivenih makeup bisera, a za njih nitko nije čuo? I koliko je još djevojaka i žena jednako nezadovoljno s lokalnom ponudom?

Ta pitanja mi nisu dala mira. I nakon razgovora s tadašnjim dečkom (i sadašnjim najboljim prijateljem) Gregorom, odlučila sam se za potpuno nevjerojatan korak u mom životu.

Otvoriti vlastitu online makeup trgovinu! Tako je 1. travnja 2010. oživjela stranica www.licila.si.

Gregor i ja smo spojili sve znanje, snagu i energiju. Sami smo brinuli o baš svemu. Od uređivanja stranice, nabave, korisničke službe, promocije i slanja paketa.


Od samog smo početka kupcima željeli ponuditi nešto više. I ne govorim samo o širokoj, povoljnoj i kvalitetnoj ponudi. Govorim o boljem iskustvu kupovanja kozmetike. O prijateljskom, osobnom odnosu i brzi za kupce - s korisnim savjetima i sadržajem.

I čini se da smo izabrali pravi put. Slovenke su trgovinu odlično prihvatile. Bili smo iznenađeni tako dobrim odazivom da smo uskoro počeli razmišljati o širenju izvan granica. Tako je nastala PINK PANDA. Danas smo prisutni na deset tržišta u EU, a pakete šaljemo u čak 11 država! Nakon Slovenije, došla je na red Hrvatska, Mađarska, Češka, Slovačka, Italija, Rumunjska, Bugarska, Njemačka i Francuska. Pakete šaljemo i u Austriju.

Priznajem. Zadnjih 8 godina je bilo prepuno rada, ali i uzbuđenja. I kada pogledam rezultate, ne prestajem se čuditi … Pogledaj zašto:

Naše prvo skladište je bilo veliko 10 kvadratnih metara. Sadašnje ima 997 kvadratnih metara.
Naša trenutna ekipa je narasla na 45 PINK PANDI :)
U ponudi imamo više od 147 brendova i 12831 različitih proizvoda.
Imamo povjerenje 426.721 kupaca u 11 različitih zemalja.
Do ovog smo trenutka poslali više od 3,5 milijuna proizvoda.
PINK PANDA je postala jedna od najvećih online makeup trgovina u regiji.

Tako da…kako sam rekla na početku. Da mi je netko u studentskim danima rekao da će budućnosti biti ovakva, ne bih mu vjerovala.

Nakon svih godina, još uvijek najviše uživam tražeći nove proizvode koje želim uključiti u ponudu. I uvijek se radosno nasmiješim kada vidim lijepu poruku od zadovoljnog kupca.

Istina je ono što kažu. Ako nađeš posao koji te veseli, moći ćeš ga dobro raditi, sa srcem, dušom i strasti.

Drago mi je da smo se upoznali. <3

Maja Švener, suosnivačica internet trgovine PINK PANDA
19. 10. 2018