Moja košarica je još uvijek prazna :(

Svakodnevni pokloni samoj sebi

Kada si zadnji put darovala samu sebe? Ne govorim o dragocjenim poklonima jer obje znamo da se najbolji pokloni ne mjere u novcu :) Pozivam te da si svaki dan priuštiš po jedan mali užitak ili se počastiš nečim zaista korisnim. Stoga krenimo...

Nije ti potrebno puno novaca da bi bila sretna. Pogledaj kako lako s malim poklonima daruješ samu sebe!

Vir fotke: FreeDigitalPhotos

#1 Jutro započni – s krastavcem!

Za izvrsno osvježenje lica (preporučujem da to napraviš ujutro) nareži nekoliko trakica hladnog krastavca. Ove osvježavajuće obloge stavi na cijelo lice i pri tome ne zaboravi na oči – ako ih budeš redovito koristila možeš se pozdraviti sa podočnjacima ;) I zašto baš krastavac? Jer je bogat izvor antioksidansa i primjeren za sve tipove kože. Isto tako ga možeš narezati na sitne kockice, pomiješati sa narezanom crvenom paprikom i peršinom te sve skupa pomiješati sa žlicom prirodnog jogurta i kao masku nanijeti na lice. Takvu masku drži na licu 15 minuta.

#2 Pripremi si smoothie.

Bez obzira na modne trendove smoothieji su odlična stvar. Uz njihovu pomoć možeš na vrlo jednostavan način unijeti u organizam sve šta ti je potrebno. Iakou blenderu možeš izmiješati sve što ti se nađe pod rukom ( govorim naravno o hrani iz organskog uzgoja:), preporučujem ti da se radije držiš nekog provjerenog recepta za smoothie te na taj način izbjegneš potencijalna kisela lica i grimase koje bi popratile probavanje neke voćno – zelene egzotične kombinacije. :) Još ću ti reći da u svoj smoothie možeš izmiksati i nešto iz skupine ugljikohidrata ( npr. smjenke) ili bjelančevine (npr. laneno ulje, maslac od kikirikija).

#3 Ne zaboravi na čokoladu.

S njom ne treba pretjerivati, no s vremena na vrijeme nam savršeno odgovara. I nema se smisla odupirati tomu: otvori ju, odmotaj foliju, otrgni komad i uživaj! Dakako, najbolje bi bilo kad bi za njom posegnula onda kada si nešto dobro napravila i zaista zaslužila nagradu. Za još veličanstvenije čašćenje predlažemo odlazak u najbližu slastičarnicu i čašćenje tortom ili nečim drugim iz čokoladnog asortimana. Sigurna sam da već znaš da čokolada ima odličan utjecaj na organizam i raspoloženje jer osigurava otpuštanje hormona sreće. Neka žive sladokusci! :)

#4 Jednnom dnevno se odrekni malih užitaka.

Svi imamo neke: možda je to kava, cigareta ili grižnja noktiju. Užitci nisu uvijek dobri stoga si umjesto njih jednom dnevno priušti umjesto njih nešto suprotno i korisno ;) Umjesto kave recimo popij zeleni čaj, umjesto zapaljene cigarete odi u 5-ominutnu šetnju, umjesto grickanja noktiju radije zaposli zube sa žvakaćom... Opcija je puno i nema šanse da bar jednom dnevno nebi našla jednu zamjenu za sebe.

.

#5 Prije spavanja si priušti opuštajuću kupku.

Nakon zaista napornog dana nema boljega od vremena koje ti preostane samo za sebe. Umjesto da vrijeme provedeš za računalom radije prošeći do kupaonice i napuni kadu s vrućom vodom. Vrati se do kuhinje, zagrij pola litre mlijeka i uzmi meda. U svoju kupku dodaj vruće mlijeko i šest žlica meda. Mmm... Toplina će te opustiti i omogućiti kvalitetan san kako bi bila spremna na izazove idući dan. Laku noć. ;)

19. 02. 2016